CHCETE PODPOŘIT TENTO BLOG?

Sdílejte své náměty k výuce zasláním na email corkalenka@gmail.com. Pokud je Vám bližší finanční podpora, můžete tak učinit zasláním jakékoli částky na číslo účtu: 1027540618/5500.

Děkuji všem, kteří již tak učinili:-)

sobota 1. září 2018

Nové zdroje a Vivaldi aneb Ohlednutí za LDHV:-)

To to letí, už týden utekl od LDHV 2018 a pozítří zase "za stroje":-) Doufám, že jste si přes prázdniny odpočinuli a máte opět čerstvý vítr v plachtách. Abyste se mohli těšit na nový školní rok jako já, tak bych dnešní článek chtěla věnovat zdrojům, které jsem přes prázdniny "vygooglila". Mnohé z aktivit využijete i v hudební výchově nebo HPV.
Připojím i další tipy pro práci s Vivaldiho Létem. Mnozí z Vás zažili v Mělníku, pro ty ostatní jako malá ochutnávka, protože, kdo ještě nebyl na LDHV, jako by nebyl:-) :-)
Nové zdroje:

Nápadník  - aktivity do různých předmětů podle stylů učení ZDE

Třída v pohodě - nápady pro třídnické hodiny:






Vivaldi - Léto
To je poslech, který mě neomrzí, vím, že jsem se mu tady již hodně věnovala v článku, který najdete ZDE, dnes přidám další ověřené aktivity.
Hádání nástrojů
Velmi dobře funguje hádání nástrojů, které můžete vytisknout na kartičky, necháte je děti vylosovat, pak v průběhu poslechu nástroje ukazují. Na nahrávce zní (kytara, harmonika, varhany, klavír). Děti na druhém stupni by měly být schopny poznat vybrané nástroje na základě notového zápisu jednotlivých nástrojů.


Hra podle partitury
Po vzoru portugalské publikace, jsem vytvořila partituru, která mi dobře funguje, můžete také vyzkoušet. (V barevnosti pro boomwhackers).
Střižená hudba:
Summer Twist - grafická partitura pro bobotubes+chrom. bw
Velmi zajímavé je vyzkoušet s dětmi hrát do úpravy od The Charades . Střih hudby naleznete ZDE.

A ještě jedna úprava od Olgy Kovaříkové:-)


To je pro tentokrát vše, přeji Vám úspěšný start do nového školního roku! A těším se, že se podělíte i Vy o své nápady:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zajímavé odkazy:
http://www.hudebnivychova.cz/