CHCETE PODPOŘIT TENTO BLOG?

Sdílejte své náměty k výuce zasláním na email corkalenka@gmail.com. Pokud je Vám bližší finanční podpora, můžete tak učinit zasláním jakékoli částky na číslo účtu: 1027540618/5500.

Děkuji všem, kteří již tak učinili:-)

pondělí 10. července 2017

D. Brubeck - Unsquare Dance a Take Five aneb Hra na tělo, kelímky, boomwhackery, kýble,...

Tak jsem si myslela, že bude delší pauza, ale tohle musím:-) Hodí se jistě na různé tábory a jde z toho výborná energie a mám k tomu několik aktivit:-) Nejlepší nahrávku naleznete na Spotify, na youtube jen tato.
1) Hra samostatně i v průběhu skladby:
Basová linka lze velmi dobře na boomwhackery s oktavátory nebo melodické orffovy nástroje, tleskání je jednoduché a bící bych zjednodušila a doprovodila na kýble a pokud máte šikovného klavíristu, vytvoříte si svůj originál:-) Pokud si chcete doma vystačit sami:-), můžete se inspirovat ZDE
Noty v PDF k tisku s basovou linkou zahrnutou do klavírního partu naleznete ZDE.



2) Jednoduché předávání sáčků v kruhu
Začněte určitě bez sáčku hrou na tělo a představou předávání sousedovi, pak připojte sáčky ( chyť - k sousedovi - plesk - tlesk - tlesk), mně se osvědčily již zmiňované organzové sáčky naplněné luštěninou (hrách, fazole, čočka), 50ks jsem pořídila za 300 korun.


3) Složitější ale známé předávání kelímků 
Take Five
Pokud neznáte, zkuste ještě podobné na Take Five.

Užívejte léta! A pokud máte teď o prázdninách chvilku na utřídění myšlenek a nápadů, podělte se, prosím. Myslím, že jinudy než sdílením cesta nevede.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zajímavé odkazy:
http://www.hudebnivychova.cz/