CHCETE PODPOŘIT TENTO BLOG?

Sdílejte své náměty k výuce zasláním na email corkalenka@gmail.com. Pokud je Vám bližší finanční podpora, můžete tak učinit zasláním jakékoli částky na číslo účtu: 1027540618/5500.

Děkuji všem, kteří již tak učinili:-)

středa 23. ledna 2019

Bohemian Rhapsody aneb Co teď letí

Aktualizace 14. 1. 2020
Jak uchopila s dětmi Bohemia Rhapsody Patricie Zrnčíková? Mrkněte na vide, stojí to za to!

Dnešní článek bude stručný, ale doufám, že nabídnuté využijete. Všichni jste jistě zaznamenali film Bohemian Rhapsody, my jsme ho se 180 dětmi ze 7.-9. třídy viděli před Vánoci a děti ještě dnes chtějí pořád zpívat titulní píseň a hodně z nich ji zná celou zpaměti.
Klavírní doprovod najdete na mnoha tutoriálech na Youtube, ale i v notovém záznamu na Musescore, tam jsem sáhla i já a už asi v 10 kopiích rozdala po třídách:-)
Partitura:

Klasicky jako v předešlých případech stojím u tabule a ukazuji celý průběh, některé roury doplňujeme i o ukulele, akord C zahraje úplně kdokoli:-) A když doplníme ještě o klavír i zpěv, má to opravdu sílu a nabije Vás to na celý týden:-)
Video s partiturou:
Video z realizace:
Jistě by se dalo dokonale nacvičit jako vystoupení a hrát bez Mercuryho, ale i ta radost z jednoduchého je fajn:-)


Našla jsem i výborné video s hrou na tělo:



To je protentokrát vše. Pěkný závěr prvního pololetí!



1 komentář:

  1. Hele super věc. By si to klidně zasloužilo článek na https://magazin.pepe.cz/. Což je mimochodem zajímavý web s různými radami na aktivity s dětmi. Hodně mě tam zaujal třeba článek o tom, jak naučit děti doma číst a různé logopedické poruchy a jejich možné řešení. :) Za mě super inspirace. ;-)

    OdpovědětVymazat

Zajímavé odkazy:
http://www.hudebnivychova.cz/