CHCETE PODPOŘIT TENTO BLOG?

Sdílejte své náměty k výuce zasláním na email corkalenka@gmail.com. Pokud je Vám bližší finanční podpora, můžete tak učinit zasláním jakékoli částky na číslo účtu: 1027540618/5500.

Děkuji všem, kteří již tak učinili:-)

středa 30. března 2016

Dějiny hudby na 2. a 3. stupni aneb První Vaše vlaštovka

Dneska publikuji poprvé přípravu, která není z "mé dílny". Poslala jí ke sdílení na blogu paní Květuše Strejcová a já jí za to moc děkuji a doufám, že se přidá i někdo další. Přeci jen více hlav = více nápadů. Blog tak bude daleko pestřejší.

Jde o skupinovou práci k opakování dějin hudby.
Zadání:
Po dobu znějící nahrávky ( 6 minut) poskládejte ve skupinách kartičky do osmi sloupců. Pořadí dodržujte podle časového rozvržení v nahrávce. Ve sloupci řaďte následovně: stylové období, příjmení, křestní jméno, životopisná data, země, portrét. (Napsala bych na tabuli)Všímejte si kromě stylu hry i časové osy v horní části, pozadí a doplňků u jednotlivých skladatelů (vlasy, bradka, pokrývka hlavy).

Listy k tisku a nastříhání (Využijte barevných papírů):
Abyste mohli rovnou tisknout na barevné papíry a nemuseli moc upravovat, upravila jsem listy k tisku pro 5 skupin, jen portréty jsou na jednu A4, kam se vešly dvě skupiny.




Tabulka ke kontrole (vhodné pustit na závěr na tabuli, pozor na barevnost - snadno upravíte, nebo můžete zvolit papíry podle barevnosti paní učitelky Strejcové):

Myslím, že velmi pěkný nápad, který si každý snadno upraví podle svých požadavků na děti. Ještě jednou děkuji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Zajímavé odkazy:
http://www.hudebnivychova.cz/